ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρεμβάσεις στην Ευρωβουλή

Φαρμακονήσι όπως …Λαμπεντούζα

Πλήρη έρευνα για το τραγικό συμβάν στο Φαρμακονήσι υπόσχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίθεση σε Δένδια-Βαρβιτσιώτη εξαπολύει η Μαριλένα Κοππά σε παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Φαρμακονήσι όπως …Λαμπεντούζα

Η έρευνα που ήδη διατάχθηκε «θα είναι πλήρης και δεν θα έχει οποιοδήποτε περιορισμό σε εύρος και βάθος», διαβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το «τραγικό ναυάγιο» στο Φαρμακονήσι, εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη της ελληνικής κυβέρνησης για το συμβάν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε ακόμα για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που παραπέμπει σε δίκαιη κατανομή βαρών, εκφράζοντας την ευχή ως τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί το «σχέδιο διαχείρισης μεταναστευτικών ροών», αλλά και συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν δίνει απάντηση στο «οργανωμένο έγκλημα» που διαπράττεται στη θάλασσα από τους εμπόρους διακίνησης.

Παρέμβαση της Μαριλένας Κοππά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με τη Λαμπεντούζα συνέδεσε τα όσα έγιναν στο Φαρμακονήσι, από την πλευρά της η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, σημειώνοντας πως «τόσο το Φαρμακονήσι όσο και η Λαμπεντούζα είναι κατ' εξοχήν ευρωπαϊκά προβλήματα που αντανακλούν την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προτείνει μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική». Περιγράφοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την στάση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, χρησιμοποίησε την περιγραφή δημοσιογράφου για να μιλήσει για την «κυνικότητα της αναιδούς και απροκάλυπτης περιφρόνησης του βασικού κανόνα της κοινωνικής συμβίωσης που δεν είναι άλλος από τον σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη».

Η ίδια άλλωστε μίλησε για «απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις» εκ μέρους του κ.Δένδια, ότι η χώρα μας έχει την ατυχία να υποδέχεται μετανάστες δεύτερης κατηγορίας, παραβλέποντας όπως είπε, ότι πρόκειται στην ουσία για ανθρώπους που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές και δικαιούνται σε πολλές περιπτώσεις το καθεστώς πρόσφυγα. «Δήλωση διπλά απάνθρωπη, δεδομένου ότι έρχεται λίγες μέρες μετά τους πνιγμούς στο Φαρμακονήσι και χωρίς καν να έχουν αποδοθεί τα σώματα των παιδιών στους γονείς τους». Αντιστοίχως, για τις δηλώσεις του κ.Βαρβιτσιώτη, υποστήριξε ότι «χωρίς ντροπή, χωρίς μια συγγνώμη, καταγγέλλει τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νιλς Μουιζνιεκς, ότι «θέλει να δημιουργήσει πολιτικά προβλήματα στην Ελλάδα και συγχαίρει τον εαυτό του και την υπηρεσία, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η έρευνα». Πρόσθεσε δε, με νόημα ότι οι καταθέσεις των επιζώντων στην Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, διαφέρουν παρασάγγας από αυτές που δόθηκαν στο λιμενικό στη ξηρά…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.