ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Φεύγει για Βρυξέλλες ο Αβραμόπουλος

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Φεύγει για Βρυξέλλες ο Αβραμόπουλος

Ανάμεσα στα θέματα της Συνόδου είναι η ενδιάμεση έκθεση αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας, που θα παρουσιάσει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το Αφγανιστάν. Η ενδιάμεση έκθεση αναμένεται να υιοθετηθεί, οριστικά, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Επίσης, θα συζητηθεί η θαλάσσια στρατηγική του ΝΑΤΟ, θέμα για το οποίο ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει για τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα, κατά την πρόσφατη άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Από τις Βρυξέλλες, ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στη Βοστόνη, όπου θα είναι ο βασικός ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνουν τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Φλέτσερ, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια και η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς.

Μετά την ομιλία του στη Βοστόνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπου με την ιδιότητα του προεδρεύοντος των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, θα είναι κύριος ομιλητής σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι, ο επίτροπος για την εσωτερική αγορά Μισέλ Μπαρνιέ και ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας θα είναι και το αντικείμενο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας των χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.