ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κοτζιά

Κατάληψη στο Δημαρχείο από σχολικούς φύλακες – καθαρίστριες

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, πραγματοποιούν σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.

Κατάληψη στο Δημαρχείο από   σχολικούς φύλακες – καθαρίστριες

Ενώ η κυβέρνηση συμφωνεί με την τρόικα για νέους ποσοτικούς στόχους διαθεσιμοτήτων και το 2015, σε λίγες μέρες, λήγει η προθεσμία για την επανατοποθέτηση δεκάδων δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί σε άλλη θέση.

Οι συμμετέχοντες στην κατάληψη, βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην οποία έχουν αναρτήσει πανό, ενώ πανό κρέμονται και από τα παράθυρα του δημαρχείου.

Από τα κυρίαρχα συνθήματα που αναγράφονται σε πανό είναι και το εξής: «Στους φοροφυγάδες δώρα, στις καθαρίστριες απολύσεις».

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τρίτης και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται αντιμέτωπες με την απόλυση.

Οι καθαρίστριες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του ΚΕΠΥΟ στην Καλλιθέα. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και υπάλληλοι του ΚΕΠΥΟ σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο, Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, καθώς στις 22 Μαρτίου ολοκληρώνεται το καθεστώς διαθεσιμότητας για κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και θα απολυθούν.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει  σε 4.000 απολύσεις του 2013 για τις οποίες η κυβέρνηση είχε λάβει παράταση από την τρόικα, ενώ για το 2014 προβλέπονται 11.000 απολύσεις, πολλοί από τους οποίους θα είναι όσοι δεν θα μετακινηθούν σε άλλους φορείς -μέρος σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών- καθώς και σε όσοι κριθούν μετεξεταστέοι στη φάση της αξιολόγησης που προωθείται σε όλο το φάσμα του Δημοσίου.

Επιπλέον 12.500 υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για το 2014.

Φωτογραφία από Μάκη Συνοδινό

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.