ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο

Τροπολογία-νίκη του ΠΑΣΟΚ

Ως μία ακόμα …νίκη του στο εσωτερικό της κυβέρνησης εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία που κατέθεσε –και έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης- στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Έδωσε άλλωστε, μεγάλη μάχη και πέτυχε με αυτήν να θεσμοθετηθούν αυστηρότερες διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα, αναφορικά με τις επιβαλλόμενες αποτρεπτικές κυρώσεις στην περίπτωση εγκλημάτων που τελούνται με ρατσιστικά κίνητρα.

Η τροπολογία που υπογράφεται από τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Κώστα Τριαντάφυλλο και Γιάννη Κουτσούκο, έγινε δεκτή με …ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, αφού ουσιαστικά προτεινόταν η προσθήκη άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, για την επαύξηση των πλαισίων ποινής για τα εγκλήματα που τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο. Η επαύξηση θα γίνεται κλιμακωτά ανάλογα με το ύψος του προβλεπόμενου κατώτερου ορίου της ποινής.

Παράλληλα, προβλέπεται η επιβολή ποινής για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, σε όσους τελούν εγκληματικές πράξεις με ρατσιστικά κίνητρα, εφόσον επιβληθεί ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους.

Όπως σημειώνεται στην τροπολογία των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «εγκληματικές πράξεις με ρατσιστικά κίνητρα συνιστούν εκδήλωση ισχυρότατης περιφρόνησης, εκ μέρους των δραστών, της θεμελιώδους για την έννομη τάξη αξίας του ανθρώπου» . Συνεπώς όπως επισημαίνεται στην Αιτιολογική Έκθεση οι δράστες «δεν μπορούν να έχουν λόγο άμεσα ή έμμεσα για τη διακυβέρνηση, ούτε να ασκούν οποιοδήποτε αξίωμα σε μία χώρα που έχει ως πρωταρχική υποχρέωση εκ του Συντάγματός της, την προστασία της αξίας του ανθρώπου».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Νικος 10:24 06/09/2014

    στα εργασιακα ,καμια πλατη??αλλα εκει κανει τζηηηηης!!!!!!!!!!!μη και θυμωση ο σεβ τα μιντια και τραπεζες!!….χοντρε καταντησες το ΠΑΣΟΚ σαν το σωμα σου !!ξεχιλωμενο!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.