ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές εξελίξεις λόγω τρόικας

Έτοιμοι να καλέσουν τον Τσίπρα οι Σαμαράς-Βενιζέλος!

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να επιφέρει το τελεσίγραφο, που έχει αποστείλει η τρόικα στην κυβέρνηση, η οποία αναζητά τρόπους για να ξεπεράσει τον σκόπελο αυτό.

Η απροθυμία των εκπροσώπων των δανειστών να επιστρέψουν στην Αθήνα έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα!

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», η  κυβέρνηση θέλει να θέσει τον Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών του, αφού όμως λάβει γνώση όλων των δεδομένων για το σημείο που βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα και ήδη εξετάζεται να αποσταλεί πρόταση - πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην κυβέρνηση αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί ο κ. Τσίπρας σε μια συνάντηση -όχι σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών- για να ενημερωθεί για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα που είναι σε κρίσιμο σημείο, αλλά τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

Εξάλλου την Τρίτη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι, «ο λαός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και η αντιπολίτευση πρέπει να αρθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας και ωριμότητας, που απαιτούν οι συνθήκες».

Ψηφοφορία: Εσείς πιστεύετε ότι μία ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία και, εάν ναι, πάνω σε ποιά θέματα;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.