ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας: Θα καθαρίσει η ήρα από τα στάρι;

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν από την αρχή ξεκάθαρο -από κοινού ενδεχομένως με την Ευάγγελο Βενιζέλο- έριξε «ζαριά» με το να αποφασίσει να προχωρήσει σε άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήταν το ότι «πόνταρε» στο ότι αρκετοί βουλευτές γνωρίζοντας ότι δεν θα επανεκλεγούν θα λειτουργούσαν εντέλει με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης;

Ήταν η βαθιά του πίστη ότι η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα –επί τέταρτο συνεχόμενο έτος- θα «εξανάγκαζε» για μία ακόμη φορά τους βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ψήφιζαν «αδιάβαστα» τα μνημόνια;

Να ήταν κάποιου τύπου διαβεβαιώσεις που ενδεχομένως έλαβε από τους εταίρους του,  που εντέλει -όπως όλα δείχνουν -δεν «δούλεψαν»;

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δύο ακόμη ψηφοφορίες και ουδείς μπορεί να προδικάσει αν του «βγήκε» του ..Αντώνη ή όχι.

Οπωσδήποτε όμως μας έδωσε την χαρά να βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα μπροστά μας -και στους τηλεοπτικούς μας δέκτες με την μορφή σήριαλ- την σύνθεση και το «ποιόν» του ελληνικού Κοινοβουλίου, με αφορμή φυσικά την υπόθεση Χαικάλη των καταγγελιών δηλαδή περί απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή..

Ανεξάρτητα τι θα αποδειχτεί από την Δικαιοσύνη και τι όχι, το γεγονός και μόνο ότι σε αυτή την υπόθεση πρωταγωνιστούν δύο κατ’ επάγγελμα … ηθοποιοί, αλλά και ένας τύπος από εκείνους που πολύ συχνά βλέπεις να τριγυρίζουν στα διάφορα πολιτικά και επιχειρηματικά γραφεία και οι οποίοι όχι απλά επιβιώνουν, αλλά ζουν και πλουσιοπάροχα πουλώντας φούμαρα, αναδεικνύει την σύνθεση του δυναμικού των ανθρώπων που εντέλει μας Κυβερνούν..

Από την άλλη βλέπεις και βουλευτές που μέχρι χθες θεωρούσες «σοβαρούς» να θέλουν να προλάβουν … να γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως» ρίχνοντας απλά λάσπη και .. απειλές για όσους ψηφίσουν πχ Πρόεδρο, στον ανεμιστήρα..

Αν και λοιπόν το θέαμα είναι θλιβερό, ίσως οι επικείμενες εκλογές συνιστούν μια χρυσή ευκαιρία να αναλάβουμε επιτέλους τις δικές μας ευθύνες: Γιατί αυτό που παρακολουθούμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των δικών επιλογών και προτιμήσεων.

Ίσως λοιπόν –εφόσον γίνουν εκλογές- ήρθε η ώρα να καθαρίσει η ήρα από το στάρι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.