ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου

Τη γαλλική γαστρονομία θα απολαύσουν θαμώνες εστιατορίων στην Ελλάδα και σε 150 χώρες

Χίλια τριακόσια δείπνα «γαλλικού τύπου», θα είναι στη διάθεση των φίλων της γαλλικής κουζίνας, ταυτόχρονα, την προσεχή Πέμπτη 19 Μαρτίου, σε εστιατόρια και πρεσβείες 150 χωρών, στις 5 ηπείρους, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Γεύση Γαλλίας - Gout de / Good France», για την προώθηση της γαλλικής γαστρονομίας.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν στη διοργάνωση, 15 καταστήματα εστίασης, εκ των οποίων τα 5 στη Βόρεια Ελλάδα και τα 3 από αυτά στη Θεσσαλονίκη. Σε συνέντευξη τύπου, το απόγευμα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και διευθυντής του Ινστιτούτου, Christophe Le Rigoleur, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση αποσκοπεί στην προώθηση και στη διάδοση των γεύσεων, των ιδιαιτεροτήτων και των αρετών της γαλλικής μαγειρικής, αλλά υιοθετεί και μια τοπική προσέγγιση, καθώς οι γεύσεις των προτεινόμενων πιάτων είναι μεν γαλλικές, αλλά υποστηρίζονται και από τοπικά προϊόντα.

Ο κ. Rigoleur εξέφρασε τη χαρά του για την ανταπόκριση των ελλήνων σεφ και την παρουσία τους στη διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα και ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν «σε αυτό το πανόραμα γεύσης, τέχνης και αρωμάτων».

Τέσσερεις σεφ εστιατορίων και μπιστρό από τη Βόρεια Ελλάδα, που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου, παρουσίασαν αναλυτικά τα γαλλικά μενού, που προσφέρουν στα καταστήματα στα οποία εργάζονται, την προσεχή Πέμπτη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση «Gout de / Good France», γίνεται με πρωτοβουλία του διεθνώς αναγνωρισμένου σεφ, Alain Ducasse και του υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης της Γαλλίας. Το εγχείρημα είναι εμπνευσμένο από τον διάσημο Γάλλο αρχιμάγειρα των αρχών του 20ου αιώνα, Auguste Escoffier, ο οποίος το 1912 ξεκίνησε τις διοργανώσεις «Δείπνα του Επίκουρου/Les Diners d' Epicure», προτείνοντας «το ίδιο μενού, την ίδια μέρα, σε πολλές πόλεις του κόσμου, με τον μεγαλύτερο αριθμό συνδαιτυμόνων…».

«Το γαλλικό δείπνο έχει ενταχθεί στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 2010», είχε επισημάνει, κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης , πριν από ένα δίμηνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius και είχε προσθέσει: «Πρόκειται για μια κληρονομιά, που οφείλουμε να αναπτύξουμε και να αξιοποιήσουμε».

Από τις 21 Ιανουαρίου 2015, το σύνολο των εστιατορίων που συμμετέχουν, παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα www.goodfrance.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.