ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης

Αυτοί είναι οι 1.500 φορείς που μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που υπεγράφη από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο, 1.500 φορείς του δημοσίου  υποχρεούνται να μεταφέρουν όλα τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις δανειακές ανάγκες του κράτους μέσω της μετατροπής τους σε repos.

Στους εν λόγω φορείς περιλαμβάνονται Δήμοι, περιφέρειες, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, γηροκομεία, ο ΕΟΠΥΥ μουσεία, βιβλιοθήκες, ωδεία, λιμενικά ταμεία, ο ΟΔΔΗΧ, ο ΕΛΓΑ, ο ΟΣΕ και εθνικοί δρυμοί.

Εξαιρούνται οι εταιρείες, που έχουν εισέλθει σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και όλες εκείνες τα διαθέσιμα των οποίων δεν επαρκούν  για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου δεκαπενθημέρου ενώ προαιρετική είναι η υπαγωγή των ασφαλιστικών ταμείων. Στο κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρεται η λέξη «δύνανται», η οποία παραχωρεί την τελική απόφαση στις διοικήσεις των οργανισμών.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις», δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.
Δείτε τους φορείς που μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.