ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας για τον ΦΠΑ

Φλαμπουράρης: Να πάει σε δημοψήφισμα ο Τσίπρας αν υπάρξει τελεσίγραφο

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πάει στις Βρυξέλλες για να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε ο υπουργός Επικρατίας, Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός σε περίπτωση εκβιαστικού διλήμματος στην σύνοδο κορυφής, ο κ. Φλαμπουράρης είπε πως τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτήρισε θετική κίνηση την διεξαγωγή της έκτακτης συνόδου κορυφής ωστόσο εκτίμησε ότι παρά τις νέες προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση οι εταίροι μας δεν θα δεχθούν να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση "τορπιλίζοντας" τη συμφωνία, από την οποία - όπως τόνισε - απέχουμε μόλις 450 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα αποτελούσε καλή εξέλιξη και δεν θα την προτιμούσε. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει συμφωνία που θα περιλαμβάνει περικοπή του ΕΚΑΣ αλλά εκτίμησε πως η όποια συμφωνία που θα φτάσει στη Βουλή θα ψηφιστεί από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπαχθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο 23% και τόνισε πως θα παραμείνει στο 13% όπως και η εστίαση.

Ως προς τις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς ο υπουργός Επικρατείας αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται η περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων άμεσα χωρίς ωστόσο να θιγούν ώριμα εκείνοι που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

 

Πηγή: megatv.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.