ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήγμα στην εκλογική προσπάθεια

«Πληγή» Μαρκογιαννάκη για τη ΝΔ, μετά τη δίωξη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Με το ερώτημα εάν ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επί έτη βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, θα θελήσει να διευκολύνει την εκλογική προσπάθεια του κόμματος αποχωρώντας από την πρώτη θέση της λίστας στα Χανιά κινείται η Νέα Δημοκρατία.

Η χθεσινή πληροφορία για την άσκηση δίωξης εις βάρος του πρώην Υπουργού με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος των διοικούντων τη Σχολή που φοιτούσε ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης, έπεσε σαν βόμβα στο γαλάζιο επιτελείο. Κι αυτό διότι για μία υπόθεση που χρονολογείται εδώ και αρκετούς πλέον μήνες δεν περίμεναν ότι η δίωξη, εάν υπήρχε, θα ασκείτο λίγες μόλις ώρες μετά την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Στη Ν.Δ. δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη συγκυρία ανακοίνωσης της διώξης, ωστόσο αναμένουν και τις εξηγήσεις που έχει προαναγγείλει ότι θα δώσει σήμερα ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε, προ μηνών, παραδεχτεί ότι είχε τηλεφωνήσει – παρέμβει προς τη διοίκηση της Σχολής, σημειώνοντας όμως ότι αυτό είχε συμβεί σε χρόνο άσχετο με τα περιστατικά βίας εις βάρος του Γιακουμάκη και αφορούσε φοιτητή που είχε ζωγραφίσει στον τοίχο της σχολής την... Κρήτη και απειλείτο με διαγραφή.

Στη Ν.Δ., αν και κατ' αρχήν αποδέχονται τις θέσεις Μαρκογιαννάκη, αναμένουν να ακούσουν και σήμερα τα όσα θα πει ο πρώην υπουργός. Δεν είναι λίγοι, πάντως, οι γαλάζιοι που θα προτιμούσαν ο κ. Μαρκογιαννάκης να διευκολύνει το κόμμα, παραιτούμενος από την υποψηφιότητα. Με αυτό τον τρόπο θα γλίτωνε, τουλάχιστον, τον κ. Μεϊμαράκη από τη βάσανο να εξηγεί τα... ανεξήγητα στη συνέντευξη τύπου της Κυριακής στη ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.