ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία»

Κατσέλη: Μέσα στο α' εξάμηνο του 2016 η άρση των capital controls

«Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο» δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στο Mega η κ. Κατσέλη εξέφρασε την ελπίδα ότι τα capital controls θα αρθούν ολοκληρωτικά έως το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Επίσης υπογράμμισε πως καμία τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε πώληση δανείων σε ξένα funds, αλλά σημείωσε πως αυτό που έχουν συζητήσει ορισμένες τράπεζες είναι η διαχείριση δανείων από τέτοιες εταιρείες. Πάντως, υπογράμμισε πως οι τράπεζες του 2016 δεν είναι ίδιες με τις τράπεζες του 2010 και πως όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Είπε πως οι τράπεζες έχουν στείλει επιστολές στους δανειολήπτες που καθυστερούν για να ανταποκριθούν και να κάνουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την ένταξη όσων αδυνατούν να πληρώσουν στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών αν και "κατά τη γνώμη της δεν ήταν αναγκαία". Αποσαφήνισε για μια ακόμη φορά ότι ο νόμος Κατσέλη αφορά όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής.

Όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να κάνουν ρυθμίσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα εργαλεία που υπάρχουν είναι το κούρεμα, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η αλλαγή επιτοκίου, κλπ. Εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν ολοκληρωτικά τα capital controls έως το πρώτο εξάμηνο του 2016. Είπε, ακόμη, πως σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 12:58 28/12/2015

    Η μεγάλη απάτη συνεχίζεται,
    κι όμως υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ‘’κλείνουν’’ τα μάτια.

    Παλιέ σύντροφε Πασόκε,
    που τόσο εύκολα και τόσο αβασάνιστα, πρόδωσες τον Γιώργο και συνέβαλες στην άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία, αν κάποιος σου έλεγε πριν από έναν χρόνο πως, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει το πιο σκληρό Μνημόνιο, θα του έλεγες πως παραλογίζεται. Κι όμως, αυτό έγινε, και σήμερα η Βουλή ψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα πολυνομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.
    Αυτό που είναι εντυπωσιακό δεν είναι τόσο η απάτη του Αλέξη Τσίπρα αλλά η προθυμία τόσων ανθρώπων να αποδεχτούν πως έγινε αυτή η απάτη.

    *Άνθρωποι που μέχρι χτες ούρλιαζαν και διαδήλωναν κατά των Μνημονίων, όχι μόνο έχουν βγάλει τον σκασμό αλλά δεν δέχονται και κουβέντα κατά του Μνημονίου Τσίπρα.

    *Όσοι επιμένουν να επισημαίνουν την απάτη Τσίπρα, δέχονται πυρά από τους μέχρι χτες συντρόφους στον αγώνα.

    *Οι ατελείωτες δηλώσεις Τσίπρα για κατάργηση του Μνημονίου και οι κατηγορίες του κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για όλα αυτά που ο ίδιος κάνει -ακόμα πιο σκληρά- σήμερα- είναι πάντα εκεί αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί που τις θυμούνται.

    *Μάλιστα, όποιος θυμίζει αυτές τις δηλώσεις και υποσχέσεις Τσίπρα, αντιμετωπίζεται σαν προβοκάτορας και συκοφάντης. Και δεξιός.

    *Παράλληλα, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ -αλλά και οι «ελεύθερες» φωνές- στηρίζουν με λύσσα το Μνημόνιο Τσίπρα. Όποιος δεν στηρίζει το Μνημόνιο Τσίπρα, κινδυνεύει.

    *Τελικά, είναι πολλοί αυτοί που είναι πρόθυμοι να εξαγοραστούν και να σωπάσουν για μια θεσούλα και λίγα ευρώ.

    Τζάμπα η ξεφτίλα τους.

    Το Μνημόνιο είναι ανεφάρμοστο και η έξοδος από το ευρώ πλησιάζει αν δεν εφαρμόσουν ένα μέρος τουλάχιστον από τις διαρθρωτικές αλλαγές Παπανδρέου.

    Και ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία σαν ένας ακόμα απατεώνας.

    Θέλω τότε να δω την νέα κωλοτούμπα όλων αυτών που σήμερα αγάπησαν ξαφνικά το Μνημόνιο Τσίπρα.

    Κρίμα, γιατί με κάποιους από αυτούς περπατήσαμε και στους ίδιους δρόμους.

    Κρίμα, γιατί το δικό μας πρόγραμμα (πρόγραμμα Παπανδρέου) και τους δικούς μας αγώνες και προσπάθειες, τους ‘’νοθεύουν’’, τους διαστρεβλώνουν, τους υποκλέπτουν και παρουσιάζονται σαν ‘’αυτόφωτα’’ …μαργαριτάρια, σαν αυτά που πλασάρουν στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, Δυτικής Αττικής, όπου τα ..διαμάντια και τα ‘’Περσικά’’ χαλιά, ταυτίζονται με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες ,που ‘’ΑΧΟΡΤΑΓΑ’’ ταϊζει το ΣΥΡΙΖΕΛ, προσπαθώντας να κάνει την νύχτα…μέρα !

    ΥΓ
    Καλά οι άλλοι, οι νέοι όμως ΠΩΣ(?) δέχονται αυτή την ΑΠΑΤΗ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.