Neo

Πάγκαλος, ο …προοδευτικός!

Τη συχνή αλλαγή μαντίλας της Μπέτυς Μπαζιάνα στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν, αλλά ακόμα ακόμα και το γεγονός ότι τον συνόδευσε σε αυτό, σχολίασε με άκρως …προοδευτικό τρόπο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Η γυναίκα δεν έπρεπε να πάει», είπε, ενθυμούμενος ότι και η δική του σύζυγος δεν τον είχε συνοδεύσει σε ταξίδι του στην Τεχεράνη παλιότερα, «γιατί δεν ήθελε να την μεταχειριστούν οι Ιρανοί όπως μεταχειρίζονται τις δικές του γυναίκες», όπως είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σύζυγός του έμεινε έτσι πιστή στις αντιλήψεις της για τον ρόλο των γυναικών και τη θέση τους στην κοινωνία.

«Και εφόσον πήγε, εν πάση περιπτώσει», συνέχισε για την σύντροφο του πρωθυπουργού, «ας βάλει μαύρο όπως όλες οι Ιρανές και να τελειώνει η ιστορία. Τι είναι τα μωβ και τα κόκκινα; Για να δείξουμε ότι είμαστε επαναστάτες και κάπου κρατάμε και μια πισινή; Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι».

Κοινώς, κατά τον Θεόδωρο Πάγκαλο, η σύντροφος του πρωθυπουργού δεν έπρεπε να τον συνοδεύσει στο ταξίδι του στο Ιράν, και εφόσον το έκανε θα έπρεπε να φορέσει μαύρη νικάμπ. Και δεν μας είχε συνηθίσει εκείνος σε τέτοιες αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.