ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς η δικογραφία-Νέα στοιχεία στο προσκήνιο

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μαυρίκου και εκβιαστών-Συμπληρωματικές ποινικές διώξεις

Νέα δικαστική διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση για τους εκβιασμούς στην οποία μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβανόταν και το όνομα του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του 1ου ειδικού ανακριτή γύρω οδήγησαν τη Δικαιοσύνη στην απόφαση η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς. Ήδη έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου  του νόμου 1608/50.

Με βάση έκθεση που είχε στη διάθεση του ο 1ο ειδικός ανακριτής κ. Ζιάκας, και αφορούσε τις διαφημιστικές δαπάνες ενός τραπεζικού ιδρύματος και μίας ΔΕΚΟ, η δικογραφία άλλαξε χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες,
στην επίμαχη έκθεση καταγράφονται δυσανάλογα μεγάλα στα ποσά που δόθηκαν ως διαφημιστικά πακέτα των συγκεκριμένων ιδρυμάτων συγκριτικά με άλλες τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Κατά τις ίδιες πηγές, πλέον ο ανακριτής Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης, θα ερευνήσει ποια ανώτερα ή ανώτατα στελέχη της τράπεζας και της ΔΕΚΟ, ακόμη και υψηλόβαθμα, ευθύνονται ποινικά για τη χορήγηση των διαφημιστικών δαπανών, ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να διερευνηθεί και περαιτέρω σε ιδρύματα και οργανισμός που μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση εκβιασμών μέσω εφημερίδων και ιστοσελίδων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθεί άμεσα η άρση τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων, πριν αποσταλούν κλήσεις προς απολογία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.