Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα καρότο με γλυκόξινη κρέμα μηλόξιδου.
Υλικά
3 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες + λίγο επιπλέον κομμένο σε ¨σπαγγέτι¨ για γαρνιτούρα
1 αγγούρι μικρό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
6-8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/3 κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. σουσάμι μαύρο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
½ φλ. φύτρες λαχανικών
μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο
Για τη γλυκόξινη σως:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. κρέμα μηλόξιδου
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα ζεματάμε για 2 λεπτά.
Σουρώνουμε τα καρότα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αγγούρι σε ροδέλες, τα ντοματίνια, τα ¨σπαγγέτι¨ καρότου, το θυμάρι, το μαύρο σουσάμι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γλυκόξινη σως:
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα μηλόξιδου, το μέλι, τον πολτό σκόρδου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα.
Γαρνίρουμε με τις φύτρες λαχανικών και το δεντρολίβανο.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα