ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα καρότο με γλυκόξινη κρέμα μηλόξιδου

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα καρότο με γλυκόξινη κρέμα μηλόξιδου.

Υλικά

  • 3 καρότα, κομμένα σε  λεπτές ροδέλες +  λίγο επιπλέον κομμένο σε ¨σπαγγέτι¨ για γαρνιτούρα
  • 1 αγγούρι μικρό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 6-8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/3 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. σουσάμι μαύρο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ φλ. φύτρες λαχανικών
  • μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο

Για τη γλυκόξινη σως:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα μηλόξιδου
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα ζεματάμε για 2 λεπτά.

Σουρώνουμε τα καρότα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το αγγούρι σε ροδέλες, τα ντοματίνια, τα ¨σπαγγέτι¨ καρότου, το θυμάρι, το μαύρο σουσάμι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γλυκόξινη σως:

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα μηλόξιδου, το μέλι, τον πολτό σκόρδου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα.

Γαρνίρουμε με τις φύτρες λαχανικών και το δεντρολίβανο.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.