ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗ Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ…

Μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ η κατάρα με τα φαβορί στα κόμματα επαναλαμβάνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2007 ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανιζόταν ως το φαβορί έναντι του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Κέρδισε ο Γιώργος. Το 2009 φαβορί στη ΝΔ ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, κέρδισε ο Αντώνης Σαμαράς. Το 2016 πάλι στη ΝΔ φαβορί ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κέρδισε το αουτσάϊντερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ φαβορί ήταν η Έφη Αχτσιόγλου, μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Προηγείται με 45,47% έναντι 36,21% της Έφης. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν, αθροιστικά, ούτε το 20% των 146.000 εκλεκτόρων που προσήλθαν στις κάλπες.

Λογικά η διαφορά δεν καλύπτεται. Και μόνον από την (βασίμως πιθανολογούμενη) αποχή η διαφορά θα μεγαλώσει και το ποσοστό του Κασελάκη θα ξεπεράσει το 50%. Θυμίζουμε ότι και στο ΠΑΣΟΚ, στην εκλογή του Ανδρουλάκη, και στη ΝΔ, στην εκλογή του Μητσοτάκη, στον δεύτερο γύρο υπήρχε σημαντική αποχή. Στο ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 63.000 (περίπου 23%) λιγότεροι στο δεύτερο γύρο (από τους 270.000 του πρώτου γύρου έπεσαν στους 207.000) και στη ΝΔ από 404.000 στον πρώτο, στον δεύτερο ψήφισαν 330.000, δηλαδή 73.000 (-18%) λιγότεροι. Αν η μειωμένη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 20% τότε αναλογικά το ποσοστό του Κασσελάκη θα φτάσει το 56%. Βέβαια αυτά είναι υπολογισμοί και μαθηματικά και ουδείς μπορεί να αποκλείσει την ανατροπή. Έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις. Είχαμε υποψηφίους, κυρίως στην αυτοδιοίκηση, που ενώ στον πρώτο γύρο ήταν μπροστά και με διαφορά έχασαν από το δεύτερο. Μαθηματικά μπορεί, αλλά η πολιτική λογική λέει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο Κασσελάκης αν συγκρατήσει τους ψηφοφόρους του και πάρει τους μισούς από όσους ψήφισαν Παππά θα εκλεγεί ακόμη κι αν όλοι του Τσακαλώτου και του Τζουμάκα πάνε στην Αχτσιόγλου.

Βέβαια, κάνει λάθος όποιος υποψήφιος νομίζει ότι μπορεί να κατευθύνει τους ψηφοφόρους του αποκλειστικά στον Κασσελάκη ή στην Αχτσιόγλου. Οι περισσότεροι δεν θα υπακούσουν στη γραμμή. Το φαβορί τώρα είναι ο Κασσελάκης. Και πολλοί ακόμη και από αυτούς που δεν τον ψήφισαν θα αναζητήσουν άκρες στο περιβάλλον του και θα προσκυνήσουν το νέο σερίφη που ήλθε στην πόλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα δούμε αν ο άνθρωπος που ήλθε από το πουθενά θα καταφέρει να αρπάξει το κόμμα μέσα από τα χέρια των ιδιοκτητών της Κουμουνδούρου. Σε κάθε περίπτωση ο Παύλος Πολλάκης με βοηθούς την Θοδώρα Τζάκρη και τον Γιώργο Τσίπρα και «μπροστινό» τον Κασσελάκη κατάφερε να κερδίσει κατά κράτος τους μηχανισμούς της Αχτσιόγλου, του Παππά, του Τσακαλώτου. Τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα όσα δήλωναν οπαδοί του Τσίπρα και όχι του κόμματος έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι στα ανώτερα κομματικά στελέχη που θεωρούσαν ότι η μετά Τσίπρα εποχή θα καθοριστεί από τις μεταξύ τους ισορροπίες, συμφωνίες και συναλλαγές. Και φυσικά το μεγαλύτερο χαστούκι το έδωσαν στην Έφη, η οποία είδε τον υγιεινό περίπατο της για τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου να μετατρέπεται σε εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες. Η ίδια και οι συνεργάτες της είχαν αρκεστεί στις δάφνες του φαβορί και δεν άλλαξαν σχεδόν τίποτε στην τακτική τους ακόμη και όταν είδαν ότι ο Κασσελάκης είχε γίνει talk of the town, το πρώτο όνομα στις συζητήσεις στα καφενεία καθ’ άπασαν την επικράτεια. Προφανώς, νόμιζαν ότι η διαδοχή του Τσίπρα είναι υπόθεση των στελεχών και όποιος έχει στο πλευρό του τους περισσότερους βουλευτές, κεντρικοεπίτροπους, και γραμματείς οργανώσεων θα «καθαρίσει το ματσάκι». Αμ, δε.

Τώρα το σενάριο για την επόμενη μέρα στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να ξαναγραφτεί. Η επόμενη πρόβα θα δοθεί την Κυριακή και η πρώτη παράσταση στο συνέδριο. Αν Κασσελάκης και Αχτσιόγλου καταφέρουν να συνεννοηθούν και θυσιάσουν για χάρη της ενότητας τα πρωτοπαλλίκαρά τους η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διατηρηθεί. Διαφορετικά κάποιοι θα κουνήσουν μαντήλι. Προσώρας, τα σενάρια διάσπασης δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν. Τις 150.000 που πήγαν να ψηφίσουν δεν μπορούν να μην τις λάβουν υπόψιν τους οι κομματικές ομάδες. Εξάλλου αυτό ήταν και το μήνυμα του Τσίπρα σε όσους συνομίλησαν χθες βράδυ μαζί του: Με 150.000 κανείς δεν φεύγει. Και που να πάει; Στην ΛΑΕ του Λαφαζάνη; Στην Ζωή Κωνσταντοπούλου; Στον Βαρουφάκη; Να αρραβωνιαστούν τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Αστεία πράγματα. Οι βουλευτές και τα στελέχη της Ομπρέλας είναι αριστεροί, αλλά δεν είναι ανόητοι. Εκτός κι αν κάποιοι κουράστηκαν να είναι με την κυβερνώσα αριστερά και θέλουν να ξεκουραστούν ή να κάνουν ασκήσεις παλιμπαιδισμού. Στην περίπτωση αυτή μπορούν να φύγουν κατά μόνας ή και ως μικρή ομάδα. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει το σθένος του αποχωρισμού. Ουσιαστικά μπορεί να είναι δύο ή και τρία κόμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αντικειμενικές συνθήκες για διάσπαση να υπάρχουν όμως το πιθανότερο είναι πως στην πορεία και τη ροή του χρόνου θα ανακαλύψουν ότι δεν υπάρχουν οι υποκειμενικές. Λίγοι είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να διαβούν τον Ρουβίκωνα.

Αν ψήφιζαν 30-40.000 και κέρδιζε ο Κασσελάκης τότε η διάσπαση θα ήταν εύκολη υπόθεση. Μικρό χωριό τα λίγα σπίτια, αλλά αφού είναι χωριό μπορεί να σπάσει και σε συνοικισμούς με λιγότερα σπίτια ο καθένας. Εύκολη υπόθεση. Το δύσκολο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, ως φαίνεται, «μεγάλη πόλη» και είναι δύσκολο στο «δημοτικό του συμβούλιο» να μην σεβαστεί την απόφαση των 150.000 κατοίκων του. Δεν μπορεί οι υποψήφιοι αρχηγοί και τα επιτελεία τους να γυρίσουν την πλάτη στους εκλέκτορες. Δεν μπορούν να αγνοήσουν την ετυμηγορία τους. Αν ήταν λίγοι (όσα τα μέλη των κομματικών ομάδων που γνωρίζονται μεταξύ τους) θα μπορούσαν να μουντζώσουν ο ένας τον άλλον και να πάνε να φτιάξουν τα δικά τους μικρά μαγαζιά, τα …είδη προικός τους. Δεν μπορεί να δηλώνουν δημοκράτες και να μην σέβονται την ετυμηγορία της πλειοψηφίας. Είναι λοιπόν καταδικασμένοι να συνυπάρξουν. Τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο ή με απώτερο όριο τις ευρωεκλογές. Μπορεί να υπάρχουν φωνές που να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι τελειωμένες υποθέσεις και πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναδιοργάνωσης της ευρύτερης Προοδευτικής Παράταξης όμως πριν τις ευρωεκλογές είναι δύσκολο να υπάρξουν ευήκοα όντα. Κάποια λίγα ίσως. Όχι όμως τόσα που να απειλήσουν τις ηγεσίες τους.

Εξάλλου, ο Κασσελάκη, εφόσον τελικά είναι αυτός ο εκλεκτός, δικαιούται τουλάχιστον μια ευκαιρία. Να πει τις θέσεις του και να δείξει αν και πως μπορεί να διοικήσει. Μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν μπορεί ή ότι οι θέσεις του δεν μπορούν να δημιουργήσουν πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να τον στείλουν από κει που ήλθε. Όχι όμως πριν γίνει σεβαστή η απόφαση των 150.000 εκλεκτόρων. Η εντολή των 150 είναι για ενότητα και όχι για διάσπαση. Όταν συμμετέχεις σε μια διαδικασία θα πρέπει να αποδέχεσαι και το αποτέλεσμα ακόμη κι αν σου είναι οδυνηρό και δυσάρεστο. Σε μια βδομάδα θα ξέρουμε αν το χθεσινό αποτέλεσμα οδηγήσει και σε στέψη του αυτοκράτορος Στεφάνου ή η βασίλισσα Έφη δεν έχει παίξει το τελευταίο της χαρτί. Σε κάθε περίπτωση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήξουμε…

20 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. No NAME 14:38 24/09/2023

  Απόψε το άσμα του Καζαντζίδη » Αυτη η νύχτα μένει που θάμαστε μαζι» θα συγκλονίζει τη Κουμονδούρου.

 2. Λίλιθ 10:41 23/09/2023

  Κύριε Δαν :Μπράβο!!

 3. NO NAME 8:02 23/09/2023

  Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια,

  τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού,

  ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης

  Αριστομένης, υιός του Μενελάου.

  Ως τ’ όνομά του, κι η περιβολή, κοσμίως, ελληνική.

  Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά

  δεν τες επιζητούσεν, ήταν μετριόφρων.

  Αγόραζε βιβλία ελληνικά,

  ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά.

  Προπάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος.

  Θα ‘ταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο,

  κι οι τέτοιοι το ‘χουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.

  Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.

  Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.

  Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,

  έμαθ’ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται,

  κι έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν

  χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι

  μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,

  κι οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό, οι απαίσιοι.

  Γι’ αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις,

  προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά,

  κι έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας

  κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του.

  Κωνσταντίνος Καβάφης (1928

 4. οκ 15:47 22/09/2023

  είναι διασκεδαστικό ότι οι συριζαίοι ανακάλυψαν την Κύπρο !

  ο Κασσελάκης είπε κοτσάνα αλλά δεν ενθυμούμε κανέναν από αυτούς που τάχα θίχτηκαν να λένε κάτι όταν ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα !!

 5. Δαν 13:46 22/09/2023

  Κύριε Φελέκη, συμφωνώ
  απολύτως μέ τήν ανάλυση σας, πόσο μάλλον πού αυτή τή φορά, ευφυώς αλλά καί εντίμως, αποφύγατε τίς ιοβόλες αντιΣΤΕΚΑΣ ατάκες σας.
  Άν όμως εσείς λάμνετε
  ηρέμως, θά μού επιτρέψετε νά αναδείξω
  τήν παραδοξότητα τών
  απόψεων ενίων «λειτουργών τής ενημέρωσης» συναδέλφων σας, πού
  μέχρι πρότινος τά γραφτά τους, εκλαμβάνοντο ως θέσφατα καί πού
  αιφνιδίως αποκαλύπτονται
  διατελούντες εν πλήρει
  συγχύσει.
  Καί βεβαίως, δέν
  αναφέρομαι στό σμήνος
  τών «πακτωμένων»
  ακροκεντρώων Κυριακίστας, πού οί
  χρυσοβελονιές τους,
  ελάχιστους πείθουν πλέον, ούτε αναφέρομαι
  σέ κείνες τίς ανεξάρτητες φωνές πού
  αξιοπρεπώς παίρνουν
  οποιαδήποτε θέση στά
  τεκταινόμενα.
  Αναφέρομαι σέ κείνους
  τούς «θέσφατους», πού
  διά πάσαν νόσον, ψάχνουν
  μία «Γιάννα Αγγελοπούλου», άλλους
  πού διανθίζουν τά γραφτά
  τους μέ λόγια «μεγάλων
  ανδρών», όλοι τους εν
  ηρεμία ξεδιπλώνοντας
  την αυθεντία τους.
  Θαυμαστές τού Τσίπρα οί περισσότεροι, μέχρι πού ανεφάνη ό Κασσελάκης.
  Καί τότε, ώ τού θαύματος, όχι μόνο μέ ύβρεις, (προσκοπάκι ό Πολάκης!), μέ ανακρίβειες καί δηλητηριώδη υπονοούμενα, απέρριψαν
  τήν προβιά, αλλά καί
  συμπλέουν εκθύμως μέ τούς αρχέγονους πατέρες καί καθημερινώς καταρρακώνουν τήν
  όποια υστεροφημία τους,
  βάλλοντες εμμέσως καί
  κατά τού Τσίπρα.
  Όλα αυτά σημαίνουν κύριε Φελέκη, πώς
  η Δευτέρα θά ξημερώσει
  ελπιδοφόρα, όχι μόνο
  γιά τό 45%, (πού θά γίνει
  70%), αλλά καί γιά τήν
  Ελλάδα.
  Τή Δευτέρα λοιπόν, όλοι,
  νηστεύσαντες καί μή
  νηστεύσαντες καί πάντα
  υπό τήν σκιάν τού, από
  φίλιες κυρίως δυνάμεις, ηρωικώς πεσόντος Αλέξη, πού «..μόνο λίγο
  καιρό ξαποσταίνει καί…»,
  …..,θά φωνάξουν ΠΑΡΩΝ.

 6. Όταν πήγε πριν από ένα μήνα ταξίδι στις ΗΠΑ ο Τσίπρας για καλοκαιρινές διακοπές με τον Μίκυ, τον Γκούφι και τον μικρό Ερνέστο, μας έδωσε στεγνά στα αφεντικά του στους Αμερικανούς. Στείλτε επειγόντως κάποιο φρέσκο πρόσωπο τους είπε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας πήρε τα σώβρακα. Και οι Αμερικάνοι άκουσαν τον πιστό υπηρέτη τους και μας έστειλαν τον γκέι, άθεο και διεθνιστή Στέφανο Κασελάκη. Με αυτό το αστείο πρόσωπο, οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι παράνομοι μετανάστες και οι αδερφές στην χώρα μας. Πραγματικά ο Στέφανος Κασελάκης είναι η ξεφτίλα της πολιτικής στην χώρα μας.

 7. Δεν υπάρχει σήμερα ούτε προβλέπεται να γίνει μια σωστή αξιωματκη αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ , Ώστε να σπρώχνει την ΝΔ σε προοδευτικά
  και λαϊκά συμφέροντα με δικαιοσύνη ….
  Πολλες από τις υποθέσεις μου περιγράφονται και σε σχόλια Φίλων και φιλεναδων εδώ .
  Εκτός φυσικά των δύο κυριών που εκφράζουν τ ´ άκρα στις με συνθήματα τρολ από την Πλ. Κουμουνδούρου , είτε με αισχρολογίες που μονον α στην
  Μυτιλήνη και σε σύναξη ειδικών ατόμων …..
  To δεύτερο μέρος της παραφροσύνης Δείτε και το δεύτερο μέρος που
  Βλέπουμε επίσης τώρα από Συριζαίους .
  Βλέπουμε , ότι στις προσωπικές σεξουαλικές ανωμαλίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ Άρενες Ομόφυλοι που επέρχονται σε σύζευξη και σε επίσημο γάμο με άλλο αρσενικό ..
  (δικαίωμα τους φυσικά , αλλά όχι να μας το παρουσιάζουν αυτό
  σαν κάτι αναγκαίο στην παραπαίουσα κοινωνία μας …. )
  και ότι παράλληλα αυτό θα κάνει κάποιον καλύτερο πολιτικό !
  Η παντρειά του δηλ. με άλλον άνδρα , επίσημα και στα χαρτιά ,
  Θα κάνει κάποιον καλύτερο αρχηγό κόμματος , καλύτερο πολιτικό με Προοδευτικό πρόσημο ….
  Ελάτε στην πραγματικότητα !
  ΕΊχαμε δοκιμάσει Άλλωστε κάτι τέτοιο στα κρυφά , με πρωθυπουργό μάλιστα και ( ένα μόνον βήμα πιο πίσω από την παντρειά ) ….
  όπως έλεγαν τότε οι κακές γλώσσες κάπου στην προηγούμενη εκατονταετηρίδα και την δεκαετία του 50 )
  ΚΑΙ αποτύχαμε !
  Αλλά ορισμένοι , ίσως Γιαυτό τον αποκαλούσαν « εθνάρχη» !
  Δώστε χώρο λοιπόν στον επερχόμενο καινούργια μας εθνάρχη
  Τον μεγάλο μας Κασσελακη ! Του νέου ΣΥΡΙΖΑ
  Από τα Σφακιά μάλιστα ;

 8. No NAME 17:39 20/09/2023

  Δεν είναι ευκολη η ανάλυση του φαινομένου Κασσελάκη. Αν πάμε πίσω στο 2015 θα δούμε ότι στο δημοψήφισμα το 39% ήταν υπέρ του ΟΧΙ έναντι 61% υπέρ του ΝΑΙ. Το 39% αποδόθηκε στους ψηφοφόρους του Κέντρου . Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν το Κέντρο αλλά ένα μικρό μέρος του Κέντρου, καθώς υπάρχει και η Δεξιά στη χώρα. Επίσης, εκείνη την περίοδο ποιοι ανήκαν οικονομικά και ταξικά στο Κέντρο σε μια διαλυμένη κοινωνία ?Υπήρχε Κέντρο; ? Εγώ λέω πως είχε διαβρωθεί και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί. Αυτό έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και αυτό τον έριξε. Όχι το 39%, αλλά το 61%, που δεν του συγχώρησε ποτέ την κωλοτούμπα. ΝΑΙ. Όσο κι αν δε μπορείς να το διανοηθείς υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο έχει χάσει κάθε έρεισμα μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Είτε οικονομικό είτε κοινωνικό. Θυμάσαι μια φράση του Βενιζέλου μεσούσης της κρίσης; `Να εξέλθουμε από την κρίση κοινωνικά ενωμένοι.` Αυτό δε συνέβη. Η κοινωνία διαχωρίστηκε σε δύο μεγάλες δεξαμενές, δίχως διαύλους επικοινωνίας. Γι` αυτό γίνονται δύσκολα κατανοητές επιλογές τύπου Κασσελάκη.

 9. οκ 15:42 20/09/2023

  Η Αχτσιόγλου αίφνης ανακάλυψε ότι ο Πολάκης «καθυβρίζει τους πάντες» . σημερινή της δήλωση…

  τόσα χρόνια η έφη μάλλον είχε προβλήματα ακοής, δεν άκουγε όσα ξεστόμιζε ο Πολάκης…

  αλλά θα τα λουστεί όλα κι η ίδια κι ο τραμπούκος σύντροφός της….

 10. Με Κασσελάκη και με 1000 !!!! Εξάλλου το κανε πράξη ο Αλέξης: Κανω στην άκρη για το νέο αιμα και δεν φαντάζομαι να εννοουσε το ιερατείο της ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΑΕ !!! Α κυριε μου μπορεί κάποιος να μου ερμηνεύση τον Τσακαλώτειον όρον «Μ ε τ α π ο λ ι τ ι κ ή»????? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

 11. οκ 9:55 20/09/2023

  εκπλήσσομαι με τα θετικά σχόλια του δημοκράτη Μπόγδη υπέρ του σταλινικού Κύρκου…

  είναι παλιός κι θα θυμάται την αμέριστη στήριξη προς τον Τσαουσέσκου τη δεκαετία του 80 κι άλλων «δημοκρατών»…

  επίσης, ο Κύρκος συναίνεσε κι ψήφισε την παραπομπή Αντρέα στο ειδικό δικαστήριο κι βεβαίως στήριξε την αμαρτωλή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ…

  Τέλος, ήταν ο ταμίας …

 12. Ένας πραγματικός και προοδευτικός αριστερός υπηρξε πράγματι
  ο Λεωνιδας Κυρκος !
  Με την δίκη του προσωπική ζωή ,
  που δεν την ανακάτεψε ποτέ του με την τίμια και ηθικότατη διαβίωση του στην πολιτική του κόμματος τους και της πατρίδας μας .
  Υπήρξε αρχηγός του ΚΚΕ Εσωτερικού και ιδρυτής του σημερινού. ΣΥΡΙΖΑ !
  Θυμόμαστε όλοι με πόση συντριβή ψυχής του ζήτησε συγνώμη για το σφάλμα του να ακολουθήσει την δεξιά παράταξη στελνωντας τον Ανδρέα στο ειδικό δικαστήριο όπου Αθωώθηκε από αβάσιμες κατηγορίες !
  Τι σχέση μπορούν να έχουν τώρα , οι σημμερινοι αγωνιζόμενοι για την αρχηγία και ντροπιάζοντας την μνήμη των Παπαγιαννάκη και Γλέζων της πραγματικής Αριστεράς ;

 13. ΝΟ ΝΑΜΕ 13:29 19/09/2023

  Διόρθωση : Λ. Κύρκος

 14. ΝΟ ΝΑΜΕ 13:27 19/09/2023

  Νέος αέρας φυσάει στη Κουμουνδούρου. Το κόμμα αναγεννιέται, νέα πρόσωπα γεμίζουν το κάδρο της ανανέωσης του Σύριζα. Ναύαρχος-μούτσος, Τζάκρη, Ακρίτα, Κουρουμπλής , Παπάς(!!), Τσίπρας Γ. Πολάκης.
  Μπράβο Stefanos και όπως έλεγε ο Κ. Κύρκος, ένας από τους άξιους αρχηγούς του κόμματος που πρόκειται να διαλύσεις, ΄΄ «με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, ένα γελοίο άνθρωπο που είδα από κοντά και κατάλαβα πόσο γελοίος ήταν».
  Επίκαιρο?

 15. οκ 12:40 19/09/2023

  πώς γίνεται να επαγγέλλεσαι το νέο κι φρέσκο κι προοδευτικό αλλά να δέχεσαι τη στήριξη του κατάδικου Παππά φαίνεται πώς δεν απασχολεί τον Κασσελάκη…

 16. Το νούμερο αυτών που ψήφισαν εχθές δεν αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι στοιχείο για βαθύ προβληματισμό και σκέψη. Με τις ψήφους της γκέι κοινότητας κέρδισε εχθές ο Στέφανος Κασελάκης. Σε αυτόν ποντάρουν οι αδερφές στην πατρίδα μας για να αλλάξει τα φώτα σε όποιον Έλληνα είναι στρέιτ και Χριστιανός Ορθόδοξος. Παραφράζοντας τον μακαρίτη και δάσκαλο Αντώνη Σαμαράκη, και την φαντασία στην εξουσία, θα λέγαμε για τον Στέφανο Κασελάκη, «Η ανωμαλία στην εξουσία».

 17. Ο πάρα πανω σχολιαστής :
  ΝΟ ΝΑΜΕ, κάλυψε πολύ συγκεκριμέναπ, αν και συμπεπυκωμενα την σημερινή κατάντια της «ανανεωτικής αριστεράς » όπως την έχουν καταντήσει οι πολιτικοί καιροσκόποι από την σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση .
  Ενα μεγάλο κομμάτι της περιγραφής για το τι συμβαίνει και κυρίως τι Σημαίνει κοντά 147 χιλιάδες ελεύθεροι άνθρωποι,
  βλέποντας το κόμμα και την παράταξη τους να φθείρεται προς αφανισμό ,
  (με τους συνεχείς εκλογικούς ολέθρους του τελευταίου Αρχηγού τους) του άπραγου και ασταθούς πολιτικά και ανθρώπινα Αλέξη Τσίπρα ,είναι εδώ !
  Το γεγονός αυτό και θα μείνει για λίγο μαζί μας !
  Είναι όμως και θέμα για «καντρίλιες » στο γαϊτανάκι της δημοσιογραφίας στην χώρα μας που εκμεταλευονται οι συνεχώς χαμένοι στις τελευταίες τέσσερις ( 4) παν-ελληνικές εκλογές ….,
  τώρα που οι φυσικές καταστροφές στην πατρίδα μας μπαίνουν στο πεδίο απογραφής τους για… Αποζημιώσεις προς πιθανόν δικαιούχους από το κράτος και την πολιτική της κυβέρνησης με ευρωπαϊκά κονδύλια !
  Έτσι οι Αρχαιρεσίες για αρχηγό στην ανύπαρκτη Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα μας απασχολήσει για λίγο….
  Μέχρι την στιγμή που ο Σύριζα με τον α ή την β αρχηγό του θα κατέβει στο γήπεδο με Α ν τ ί π α λ λ ο νομως !
  Μην αποκλείετε την περίπτωση να χρειαστεί ( που χρειάζεται διακαώς ) ν ´ Αλλάξει με εσωτερικές εκλογές ο Αρχηγος και στην δίκη μας παράταξη .
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής !
  Θα δούμε εκεί πόσοι θα προσέλθουν !

 18. ΝΟ ΝΑΜΕ 15:55 18/09/2023

  Ας μη ξεχνάμε ότι αυτοί οι 150000 είναι μέρος αυτών που έκαναν τον Τσίπρα πρωθυπουργό για να τους καταργήσει τα μνημόνια και τον ΕΝΦΙΑ. Με αυτό το δεδομένο το αποτέλεσμα δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Παρά λίγο αρχηγός ένας «αυτοδημιούργητος» φελός, μια απολιτικ φυσιογνωμία, που είναι λίγο από αριστερά, λίγο από δεξιά, λίγο από κέντρο, λίγο από Βενιζέλους λίγο από Μακρόνησο και λίγο από Πολάκη, Παντελώς άσχετος με την Ελλάδα, τα προβλήματά της και την ιστορία της, που δεν ξέρει να μιλήσει και δεν έχει ιδέα τι σημαίνει στην Ελλάδα αριστερά και τι δεξιά. Με 8% ο κύριος 13-0. Οι άφρονες που έδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να τους σώσει και αυτός στη συνέχεια απαξίωσε κάθε έννοια Αριστεράς και έφερε τη δεξιά παντοδύναμη στην εξουσία, τώρα έδωσαν τη χαριστική βολή στην προοδευτική παράταξη και έδωσαν στο Μητσοτάκη ποιός ξέρει πόσες τετραετίες ακόμη. Πού είσαστε Κύρκο και Γλέζο να δείτε πώς κατάντησε το ΚΚΕ Εσωτ. και η Ανανεωτική Αριστερά; Ευτυχώς για εσάς δεν ζείτε.
  Αυτή δε η καραμέλα με τους Αμερικάνους , ώστε να αρνούμαστε τα λάθη μας πρέπει κάποτε να τελειώσει αν θέλουμε να έχουμε μέλλον σαν χώρα. Για τη χρεωκοπία έφταιγαν οι Ευρωπαίοι και όχι οι δικοί μας πολιτικοί και τα πάσης φύσεως λαμόγια που ξεκοκκάλιζαν τα χρήματα που έρχονταν από την Ε.Ε. Για τη χρεωκοπία των νοικοκυριών εφταιγαν οι τράπεζες κι όχι ο δανεισμός πάνω από τις οικονομικές μας δυνατότητες κ.λ.π. Τώρα για τον Κασσελάκη φταίνε οι Αμερικανοί που μας τον επέβαλαν, κι όχι αυτοί που τον ψήφισαν Έλεος πια, δείτε την πραγματικότητα. Αυτοί είναι οι Νεοέλληνες ή ένα μέρος τους τουλάχιστον.

 19. ΟΚ 9:57 18/09/2023

  αν η έφη ήταν έξυπνη δεν θα πήγαινε σε β Κυριακή για να χάσει πανηγυρικά κι να τσαλακωθεί οριστικά.

  θα αναγνώριζε ότι κάτι καινούργιο συμβαίνει στην κοινωνία κι θα έθετε τον εαυτό της στην υπηρεσία του νέου προέδρου.

  ΥΓ Το ΠΑΣΟΚ θα έχει πρόβλημα από τον Κασσελάκη

 20. Θα κερδίσει αέρα ο ΣτέΚας

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.