ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος

Ν. Ηλιόπουλος: Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αναθεωρήσουν την ψήφο τους επί της αρχής

«Πρέπει κόμματα που στη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου, είχαν εκφράσει θετική στάση, να επανεξετάσουν τη στάση τους, μετά την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «υπάρχει μια συνολική στρατηγική από τη Νέα Δημοκρατία, μια στρατηγική οικοδόμησης μιας αυταρχικής δημοκρατίας. Τους δίνουμε συγχαρητήρια, για τον τρόπο που υλοποιούν αυτή τη στρατηγική. Πραγματικά έχετε δώσει σεμινάριο για το πως μπορεί κάποιος να υπηρετεί αυτή την αντίληψη του αυταρχισμού».

Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε όμως και ότι «αυτό το σεμινάριο αυταρχισμού της κυβέρνησης εκθέτει και όσους έδωσαν, επί της αρχής συναίνεση σε αυτή την κατεύθυνση». Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, γιατί η κυβέρνηση παίρνει την εξαίρεση της επιστολικής, όπως αυτή προβλέπεται στο σύνταγμα, και την κάνει κανόνα.

«Το θέμα είναι και βαθιά πολιτικό γιατί σχετίζεται και με την ίδια έννοια της λαϊκής εξουσίας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς και πρόσθεσε ότι «έχουμε μια κυβέρνηση που έρχεται στη Βουλή και λέει ότι ο εκσυγχρονισμός είναι να κάνουν τις εκλογές οι εταιρείες κούριερ».

Αυτό που βλέπουμε είναι μια στρατηγική, επέμεινε ο κ. Ηλιόπουλος που μέσα σε όλα έχει και... «πινελιές μπανανίας» και σημείωσε: «θα ήταν αστείο και κωμωδία για τα επόμενα χρόνια, αν δεν αφορούσε εκλογές και αν δεν αφορούσε τον πυρήνα της δημοκρατικής διαδικασίας και συγκρότησης της χώρας. Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που στην αρχή δώσανε συναίνεση στην αυταρχική επιλογή της κυβέρνησης που πλήττει τη δημοκρατία και ενδυναμώνει όλους τους μηχανισμούς πίεσης, καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αναθεωρήσουν την ψήφο τους επί της αρχής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.