ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απευθύνεται σε νέους και νέες από ευάλωτες ομάδες

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Οδύσσεια υλοποιούν τον 2ο κύκλο του προγράμματος «SKILLS 4 ALL»

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Οδύσσεια, υλοποιεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL». Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε νέους και νέες από ευάλωτες ομάδες με γνώμονα τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και τις συνθήκες της αγοράς και εστιάζει στην επαγγελματική τους κατάρτιση με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος «SKILLS 4 ALL», η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την Οδύσσεια, επενδύει σε εκπαιδεύσεις που αφορούν στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, τομείς δηλαδή όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό.

Στόχοι του προγράμματος για τους/τις ωφελούμενους/-ες είναι:

  • η καθοδήγησή τους προς μια σταδιοδρομία που ταιριάζει με την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες τους,
  • η εκπαίδευσή τους ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους,
  • η απόκτηση επαγγελματικών και τεχνικών δεξιοτήτων που θα τους/τις ενισχύσουν την προοπτική εύρεσης εργασίας,
  • η ενίσχυση των επαγγελματικών κλάδων όπου σημειώνεται ανάγκη σε εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Ο 2ος κύκλος του «SKILLS 4 ALL» αφορά στην κατάρτιση και επαγγελματική αποκατάσταση 100 νέων ανδρών και γυναικών ηλικίας 17-40 ετών που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες (άνεργοι, νέοι και νέες χαμηλού εισοδήματος, αναλφάβητοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, ΑμεΑ). Πιο συγκεκριμένα, η δράση για το 2024 βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες:

  • Επαγγελματική κατάρτιση στις ειδικότητες: Βοηθός Κουζίνας, Barista, Τεχνικός Παθητικών Κτιρίων, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Ξυλουργός, Χειριστής CNC.
  • Διασύνδεση με την αγορά εργασίας, κυρίως σε κλάδους όπου υπάρχουν ελλείψεις στελέχωσης, μέσω της εξειδίκευσης που τους παρέχεται και της κατάρτισή τους με πρακτική εξάσκηση της ειδικότητας που αποκτούν.

Το «SKILLS 4 ALL» υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2023, είχε διάρκεια ένα έτος και περιελάμβανε συνολικά έξι τμήματα επαγγελματικής κατάρτισης για τις ειδικότητες: Οροφοκομία και Σέρβις, Βοηθός Kουζίνας, Barista, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, και Ξυλουργός.  Στον 1ο κύκλο «SKILLS 4 ALL», συμμετείχαν συνολικά 100 άτομα, ενώ το ποσοστό των επιτυχόντων/-ουσών έφτασε το 94%.

Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό εύρεσης εργασίας το οποίο άγγιξε το 45%, και το ποσοστό ικανοποίησης των συμμετεχόντων/-ουσων που έφτασε το  85%.

Το «SKILLS 4 ALL» αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος EQUALL – για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων που ανακοίνωσε τον Μάρτιο 2022. Το πρόγραμμα EQUALL αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής δέσμευσης της Τράπεζας Πειραιώς να διαδραματίζει  πρωταγωνιστικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Οδύσσεια υποστηρίζει χωρίς διακρίσεις, νέους, που δεν έχουν εκπαίδευση, απασχόληση ή κατάρτιση, ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα καθώς και μετανάστες, να έχουν πρόσβαση σε ισότιμες ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και για τους τρόπους δήλωσης συμμετοχής στα τμήματα ειδικοτήτων για το 2024, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://odyssea.com/skills4all/.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.