ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τυροπιτάκια τηγανιτά

Υλικά
400 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα ή 150 γρ. φέτα
1 φύλο κρούστας ή σφολιάτας
5 κρεμμύδια μέτρια
Μπόλικο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
Και λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε καλά για να φύγει όλο το ζουμί τους. Στην συνέχεια τρίβουμε την φέτα και αυτή στον τρίφτη πάντα από το χοντρό μέρος ή την γραβιέρα. Προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Η γέμισή μας είναι έτοιμη. Κόβουμε το φύλλο της κρούστας ή της σφολιάτας  σε χοντρές λωρίδες και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει και την βάζουμε στις λωρίδες του φύλλου που έχουμε κόψει.

Τυλίγουμε διαγώνια ή μισοφέγγαρα. Αν είναι σφολιάτα το φύλλο μας δεν χρησιμοποιούμε όλη την λωρίδα αλλά μόνο την μισή. Βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε πατώντας το με ένα πιρούνι στις άκρες. Βάζουμε στο τηγάνι μας μπόλικο λάδι και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε μέσα με πολλή μεγάλη προσοχή τα τυροπιτάκια έτσι ώστε να μην ακουμπάει το ένα το άλλο και χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο μισό για να μην μας αρπάξουν. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα τα τυροπιτάκια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε βάλει μπόλικο χαρτί για να απορροφήσει το λάδι. Τα σερβίρουμε ζεστά ή ακόμα και κρύα σε συνοδεία με το φαγητό μας ή ακόμα και σαν σνακ για το ποτό μας.

Πηγή : sintages365.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.