25/04/2022@8:26
Αυγοσαλάτα με ραπανάκια και άνηθο
Φτιάχνουμε μια πασχαλινή σαλάτα χρησιμοποιώντας τα αυγά που έχουμε σπάσει για να ευχηθούμε το Πάσχα.
Υλικά
8 αυγά βραστά, κομμένα στη μέση
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
4 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
Για τη βινεγκρέτ
1 κρόκο από βραστό αυγό
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση κάθετα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πάνω από τα αυγά.
Βήμα 2
Βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά χτυπάμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν σερβίρουμε.
Φωτογραφία: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης
Πηγή: olivemagazine.gr
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για αυγοσαλάτα με αβοκάντο. 10 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ Η ελαφριά αυγοσαλάτα με αβοκάντο δεν είναι απλά τάση. Είναι μια τέλεια επιλογή που ταιριάζει μοναδικά με τα κρεατικά και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη σε ένα τραπέζι! Υλικά
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Μια σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες χάρη στην κινόα, που θα λατρέψετε. Υλικά 350γρ. κινόα ή πλιγούρι 700γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, ζεστό 250γρ. σύκα ξερά ψιλοκομμένα (1 εκ. περίπου) 1 ματσάκι
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με τόνο και ρεβίθια. Υλικά 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 1/4 φλ ελαιόλαδο 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου 540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με κουσκούς, πικάντικα ρεβίθια και ρόδι. Υλικά 2 φλ κουσκούς 100 γρ αμύγδαλο φιλέ 400 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη 1/2 λεμόνι, χυμός 1
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ρεβίθια, αβοκάντο και μάνγκο. Υλικά 440 γρ. ρεβίθια 1 μοσχολέμονο, ξύσμα + χυμός 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους 2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους 2 κ.σ.