ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εύσημα στην Ελλάδα, για τις προσπάθειες που καταβάλλει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προτάσεων της Κομισιόν, για την έξοδο από την κρίση. Τόνισε επίσης, την ανάγκη μετεξέλιξης της Ε.Ε.

Μπράβο στην Ελλάδα, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της».

Αν η Ελλάδα υλοποιήσει τις ρυθμίσεις που προωθεί «θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ», πρόσθεσε.

Ανάγκη για μια ομοσπονδία εθνών-κρατών

Η Ευρώπη πρέπει να εξελιχθεί προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

« Έχουμε ανάγκη να προχωρήσουμε προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. «Αυτό έχουμε ανάγκη. Είναι ο πολιτικός μας ορίζοντας».

Αυτός ο στόχος είναι αναγκαίος είπε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, θεωρώντας ότι θα είναι σφάλμα να αφήσουμε τις χώρες στο έλεος του εθνικισμού και του λαϊκισμού.

Επισημαίνοντας ότι η δημιουργία μίας ομοσπονδίας εθνών-κρατών θα χρειασθεί μακροπρόθεσμα μία νέα συνθήκη της Ένωσης, ο Ζοζέ Μπαρόζο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει στο μεσοδιάστημα «συγκεκριμένα μέτρα προς μία πολιτική ένωση».

Στην κατεύθυνση αυτής της πολιτικής ένωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι κατά τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, το 2014, τα ευρωπαϊκά κόμματα θα μπορούσαν να συμβάλουν ορίζοντας εξ αρχής τον υποψήφιό τους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.