ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΑ ...ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Ιδιαιτέρως κρίσιμη για περαιτέρω βελτιώσεις στο νέο, σκληρό πακέτο μέτρων θεωρεί τη σημερινή σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, το ΠΑΣΟΚ, καθώς στελέχη του δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα χθες στην Ιπποκράτους.

Με ...συγκρατημένη αισιοδοξία για περαιτέρω βελτιώσεις στο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης, προσέρχεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας κατά πληροφορίες ότι τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα.

Στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην Ιπποκράτους άλλωστε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν διαπίστωσε σοβαρές διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο, αν και με ικανοποίηση έγινε δεκτή στο κόμμα η εξαίρεση από το πακέτο μέτρων των περικοπών στα αναπηρικά επιδόματα, στην οποία και επέμεινε εξ αρχής, κάνοντάς τη «σημαία» του. Στην πραγματικότητα, πάντως, κύκλοι του κόμματος μιλούσαν για «βαρύ κλίμα» στη συνάντηση λόγω των σκληρών μέτρων που έρχονται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αντίθετα για πολλά από τα μέτρα παρέπεμπαν στη σημερινή συνάντηση των τριών αρχηγών στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, την οποία και θεωρούν ιδιαιτέρως κρίσιμη, αν και επίσης δεν ευελπιστούν ότι θα οριστικοποιηθεί σε αυτή το πακέτο. Την ίδια ώρα πάντως, έχουν πλήρη συνείδηση των περιορισμένων χρονικών περιθωρίων που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς και τον «αγώνα δρόμου» που δίνεται ώστε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, όπου θα ενσωματώνονται τα μέτρα, να κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή.

Στελέχη του κόμματος άλλωστε, διευκρίνιζαν με νόημα χθες ότι τα μέτρα που τους παρουσιάστηκαν διεξοδικά δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμα με την τρόικα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για την πρόταση που θα παρουσιάσει αύριο στη συνεδρίαση του Euro Working Group ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ | Matrix 24 27/09/2012

    […] Διαβάστε επίσης: ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΑ …ΣΠΟΥΔΑΙΑ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.