ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλέπουν δυσλειτουργίες στο ΠΑΣΟΚ

Με το βλέμμα στραμμένο στον ανασχηματισμό

Δυσλειτουργίες τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνει η Ιπποκράτους.

Με το βλέμμα στραμμένο στον ανασχηματισμό

Με το βλέμμα στον ανασχηματισμό, εξακολουθεί να κινείται το ΠΑΣΟΚ, με τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση στο εξής, να συνεχίζουν να εκφράζονται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση κομματικού οργάνου.

Την ίδια ώρα, παρατηρούνται σε ηγετικό επίπεδο σαφείς δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να επαναφέρει συνεχώς την ανάγκη θέσπισης κανόνων σεβασμού μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και νέας προγραμματικής συμφωνίας που θα εφαρμόζεται στο ακέραιο.

Δυσλειτουργίες όμως παρατηρούνται και στο εσωτερικό του κόμματος, που λίγες εβδομάδες μετά το συνέδριό του, εξακολουθεί να χαράσσει πολιτική μέσα από κλειστές συσκέψεις της ομάδας Βενιζέλου. Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος έχει μάλλον υποβιβαστεί, καθώς οι αποφάσεις του σπανίως υλοποιούνται, από μία Κοινοβουλευτική Ομάδα που εμφανίζει σημάδια αποσυντονισμού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ως προς την ψήφο ή τις τοποθετήσεις τους στις τελευταίες τροπολογίες που αφορούσαν στο σχέδιο Αθηνά, αλλά και τα δάνεια τραπεζών προς ΜΚΟ, οργανισμούς και κόμματα. Σε οργανωτικό επίπεδο, τα βήματα προς τις εκλογές των νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών γίνονται με ρυθμούς ...χελώνας, ενώ τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται, με την εκ περιτροπής εργασία των υπαλλήλων και τις σκέψεις για μετακόμιση στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη, να μην αρκούν για την οικονομική του ανάκαμψη. Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί η «χαλάρωση» της προσπάθειας συμπόρευσης της Κεντροαριστεράς, καθώς και η δημιουργία νέων φορέων στον χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθεί η Ιπποκράτους τη δημιουργία (σήμερα) νέου κόμματος από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους προβλήματα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλεί αύριο κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό μεταξύ άλλων τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους. Στελέχη του κόμματος πάντως, δεν δείχνουν να αισιοδοξούν για το αποτέλεσμα...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.