ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύσεις επί διαψεύσεων από τους συνεργάτες του Σαμαρά

Προσπαθούν να ελέγξουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Ένα ΦΕΚ αρκεί να φέρει την... επικοινωνιακή καταστροφή, είναι αμφίβολο όμως αν φέρνει και ανασχηματισμό.

Προσπαθούν να ελέγξουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Η δημοσιοποίηση του φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως σύμφωνα με την οποία ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να δημιουργηθούν θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία όπου δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη φούντωσε τα σενάρια του ανασχηματισμού. Ειδικά εφόσον η απόφαση Σαμαρά αφορά στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξεως, Τουρισμού Ναυτιλίας και Μακεδονίας – Θράκης καθώς και μία νέα θέση υφυπουργού στο Παιδείας -Πολιτισμού.

Και είναι προφανώς ότι ουδείς μπορεί να διανοηθεί αναπληρωτή υπουργό στο Μακεδονίας - Θράκης, είναι ωστόσο απολύτως λογικό ότι σε υπουργεία όπως το Διοικ. Μεταρρύθμισης, το Δικαιοσύνης αλλά και το Δημοσίας Τάξεως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ειδικά από τη στιγμή που τα δύο πρώτα είναι χαρτοφυλάκια της ΔΗΜΑΡ και οι δύο υπουργοί, Μανιτάκης και Ρουπακιώτης, έχουν δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές τα νεύρα του Μαξίμου. Η δημιουργία θέσεων αναπληρωτών δίνει, συνεπώς, τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό να «προσθέσει» στελέχη στη δύναμη πυρός των υπουργείων χωρίς να αναγκαστεί σε απομάκρυνση των δύο στελεχών που έχει υποδείξει η ΔΗΜΑΡ, κάτι που θα προκαλούσε την έκρηξη της τελευταίας.

Τεχνικά ζητήματα και ο χρόνος που πιέζει

Από το Μαξίμου διαμηνύεται ότι η πρωθυπουργική απόφαση επουδενί συνδέεται με κυβερνητικές αλλαγές αλλά είναι καθαρά «τεχνικό ζήτημα» προκειμένου, κατ’ απαίτηση της τρόικας, όλα τα υπουργεία να έχουν ενιαία δομή και να είναι δυνατή η δημιουργία κοινών οργανογραμμάτων.
Ωστόσο, η δημοσιοποίηση του ΦΕΚ (εφημ. Καθημερινή και Ελευθεροτυπία) αποτελεί ένα ακόμη στοιχεία στην επίμονη συζήτηση περί ανασχηματισμού και έρχεται να δυσχεράνει την προσπάθεια του κ. Σαμαρά να μεταθέσει στο μέλλον, και πάντως μετά το συνέδριο της Ν.Δ. στα τέλη Ιουνίου, τις όποιες αλλαγές. Και τούτο διότι αρκετά από τα στελέχη που βρίσκονται, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, στο επίκεντρο των αλλαγών μοιάζουν να... κατεβάζουν μολύβια εν αναμονή των αποφάσεων του κ. Σαμαρά επιβραδύνοντας περαιτέρω το κυβερνητικό έργο.

Αυτή είναι μία παράμετρος που θα κληθεί να συνυπολογίσει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επί του παρόντος επιμένει ότι πρωτεύων στόχος είναι η ομαλή υλοποίηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα και η επιτυχής έκβαση της νέας αξιολόγησης του Ιουνίου με τα καυτά θέματα να αφορούν στην υστέρηση εσόδων και τις απολύσεις τουλάχιστον 2.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.