ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντικαθίσταται ο Κουκουλόπουλος (;)

Νέες «φουρτούνες» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Νέες «φουρτούνες» για το ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αργά χθες τη νύχτα.

Νέες «φουρτούνες» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Η επιλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου να καταψηφίσει το άρθρο 81 που αφορούσε στη δημοτική αστυνομία, και τελικά ʽπέρασεʼ με οριακή πλειοψηφία 152 βουλευτών, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αντικατάστασή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, στον βαθμό που θεσμικά αυτός δεν μπορεί να διαφοροποιείται από την επίσημη κομματική γραμμή. Την ίδια ώρα, προβληματισμό έφερε στο κόμμα η απουσία του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη από την ψηφοφορία.

Εφόσον οι πρώτες αυτές εκτιμήσεις για αντικατάσταση του κ.Κουκουλόπουλου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου επιβεβαιωθούν, το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να βρεθεί προ νέου σκοπέλου. Υπενθυμίζεται, άλλωστε ότι προ εβδομάδων μόλις, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δεχθεί σειρά αρνήσεων σε προτάσεις του για την κάλυψη της θέσης σε άλλους βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Ντόλιος και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, γεγονός που οδήγησε και στην ύπαρξη ενός μόνο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αντί δύο που είχε στην προηγούμενη φάση.

Προς ώρας πάντως, δεν τίθεται θέμα διαγραφών από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τον τελευταίο λόγο για τον Πάρι Κουκουλόπουλο να έχει ο ίδιος ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος και τον Απόστολο Κακλαμάνη να θεωρείται «άλλης βαρύτητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθʼ όλη τη διάρκεια της συζήτησης επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου χθες απουσίαζε από τη Βουλή ο Νίκος Σηφουνάκης, που βρισκόταν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις. Το γεγονός δημιούργησε γρήγορα ανησυχίες για απουσία του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και τα σενάρια περί «διπλωματικής ασθένειας» -φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί ουκ ολίγες φορές στη Βουλή τα τελευταία τρία χρόνια- έδιναν και έπαιρναν. Τα διέψευσε όμως αργά το βράδυ ο ίδιος ο Νίκος Σηφουνάκης όταν βρέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφίσει υπέρ του πολυνομοσχεδίου, «ισοσκελίζοντας» έτσι την αιφνίδια απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη.

Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις

Η καταψήφιση του άρθρου 81 για τη δημοτική αστυνομία από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο, δημιουργεί ζήτημα  δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ο Π.Κουκουλόπουλος θα δώσει κάποιες εξηγήσεις, θα συζητήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και θα ληφθούν οι αποφάσεις» ανέφερε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Όταν κάποιος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος καλό είναι να έχει ξεκαθαρίσει τα θέματα από την αρχή. Αυτό είναι πιο έντιμο, γιατί εκφράζει τη γραμμή της παράταξης....» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.