ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Παραδοχές Λυκούδη κατά την αποχώρηση

«Ο Φώτης ακούει, εγώ φταίω»

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της Αγίου Κωνσταντίνου, ήταν γνωστό πως ο Φώτης Κουβέλης και ο Σπύρος Λυκούδης, παρά την υπερσαρακονταετή φιλία τους, δεν αντάλλασσαν ούτε κουβέντα το τελευταίο διάστημα.

«Ο Φώτης ακούει, εγώ φταίω»

Έτσι, όταν ο απερχόμενος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ το είπε στην ομιλία του, ελάχιστοι στο «Σινέ Κεραμεικός» σοκαρίστηκαν από την αποκάλυψη.

Πάντως, σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Σπύρος Λυκούδης φρόντισε να προστατεύσει τον παλιό φίλο του και πρόεδρο του κόμματος. Ανέλαβε όλη την ευθύνη για τα λειτουργικά αδιέξοδα του κόμματος, επισημαίνοντας ότι φταίει εκείνος και όχι ο πρόεδρος, διότι όπως είπε, «ο Φώτης ακούει».

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν μας να παραβλέπουμε ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια τολμηρή επανεκκίνηση. Μπορεί να μην είναι προσωποπαγές, μπορεί να μην είναι αρχηγικό όπως πολλοί λένε, χρειάζεται όμως επανεκκίνηση των λειτουργιών του. Και σπεύδω να τονίσω ότι η ευθύνη γι΄ αυτό βαραίνει εμένα και τα μέλη της ΚΕ, που δεν φροντίσαμε τις δομές και τις υποδομές και όχι τον Πρόεδρο. Ο Φώτης ακούει. Ηγετική ομάδα σοβαρή και συνεκτική χρειάζεται, που δεν υπήρξε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Λυκούδης και συνέχισε να αυτομαστιγώνεται: «Ο Γραμματέας της ΚΕ στην νέα περίοδο πρέπει να προσέξει θέματα που εγώ πρόσεξα λίγο. Στην καθημερινή μάχη με το χρόνο δεν επέμεινα στην εξέταση και αναθεώρηση μιας σειράς ζητημάτων που επηρεάζουν ή και καθορίζουν τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος. Και ήταν μέγα λάθος. Διότι ο τρόπος παραγωγής πολιτικής, η νομοθετική και η εν γένει κοινοβουλευτική μας δουλειά σχετίζονται, αιτιακά σχεδόν, με τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα ως μηχανισμός και ομάδες επεξεργασίας πολιτικής. Ακόμη και στις περιπτώσεις όμως που επεχείρησα διαρθρωτικές ή διορθωτικές κινήσεις, δεν πέτυχα», κατέληξε, στέλνοντας ένα μήνυμα στον Φώτη Κουβέλη ότι μπορεί η φιλία τους να έχει διαταραχθεί, αλλά κάτι έχει μείνει από αυτά τα 40 χρόνια...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.