ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

«Πρεμιέρα» στο θέατρο Ακροπόλ

Φυτεύουν την Ελιά της Κεντροαριστεράς

Στην Κεντροαριστερά πέφτουν τώρα τα φώτα, που κάνει σήμερα το απόγευμα «πρεμιέρα» στο θέατρο Ακροπόλ.

Φυτεύουν την Ελιά της Κεντροαριστεράς

Εκεί, θα βρεθούν όσοι ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «κίνησης των 58» και άλλων κινήσεων στην εκδήλωση με θέμα «Για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας-Για τη δημοκρατική αλλαγή της Ευρώπης».

Παρόντες από το ΠΑΣΟΚ θα είναι τόσο ο νυν όσο και ο πρώην πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης αντίστοιχα, πολλοί βουλευτές και ακόμα περισσότερα στελέχη του κόμματος, ενώ ανεπίσημη αλλά σημαντική θα είναι και η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

Στην εκδήλωση θα μεταδοθούν τουλάχιστον δύο βιντεοσκοπημένα βίντεο  με μηνύματα στήριξης στο εγχείρημα αφενός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βασικό υποψήφιο για να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν για λογαριασμό των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, αφετέρου από τον επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα.

Ειδικά το πρώτο μήνυμα πάντως, αναμένεται να προκαλέσει κραδασμούς, κυρίως στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, καθώς θα ζητά από τους φορείς του ευρύτερου χώρου να ενωθούν προκειμένου να επιτύχουν και αποστέλλεται μόλις τέσσερις μέρες πριν από το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος της οποίας Φώτης Κουβέλης, έχει στο παρελθόν αναφερθεί μάλλον απαξιωτικά προς τις νουθεσίες του κ.Σουλτς, με μία αποστροφή του τύπου ότι δεν είναι δυνατόν να κάθεται να ακούει τον κ.Σουλτς να του ζητά να πάει μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται στο μήνυμά του να καλεί σε συστράτευση δυνάμεων όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις, σε μία προσπάθεια η ελληνική κεντροαριστερά να συμμετέχει ενωμένη στην προσπάθεια των Σοσιαλδημοκρατών για αλλαγή στην Ευρώπη και επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών της. Ο κ.Σβόμποντα από την πλευρά του θα τονίσει την ανάγκη ύπαρξης μίας εναλλακτικής πρότασης στην Ελλάδα απέναντι τόσο στην Δεξιά όσο και στον αριστερό λαϊκισμό.

Στο ΠΑΣΟΚ, η όλη προσπάθεια αντιμετωπίζεται ως «πρόκληση», με τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να σημειώνει ότι η όλη υπόθεση αφορά τόσο στην δημοκρατική παράταξη της χώρας, όσο και στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την κοινή κάθοδο της κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές του Μαΐου, με ενιαίο ψηφοδέλτιο, επανδρωμένο με προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου. Ποντάρει άλλωστε, μεταξύ άλλων, στα αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι οι μισοί ή και περισσότεροι ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν θετικά τη σύμπλευση των δυνάμεων του χώρου στις ευρωεκλογές. Αν δε, το εγχείρημα πετύχει, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η συνέχισή του, με ορίζοντα αυτή την φορά τις εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.