ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τηγανίτες σελινόριζας με μπέικον, γραβιέρα και μπαχαρικά

Μία εξαιρετική συνταγή για τηγανίτες σελινόριζας με μπέικον, γραβιέρα και μπαχαρικά.

Υλικά

  • 350 γρ. σελινόριζα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 650 γρ. πατάτα, τριμμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο + 1 για γαρνιτούρα
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ (πιπερόριζα), σε σκόνη
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 150 γρ. μπέικον
  • σπορέλαιο, για τηγάνισμα
  • φρέσκια ρίγανη, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σελινόριζα, την πατάτα, το κρεμμυδάκι, το αλεύρι, το σκόρδο, το θυμάρι, το τζίντζερ και τη γραβιέρα.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα μικρό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει πολύ τραγανό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατάμε το λίπος στο τηγάνι και στραγγίζουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ρίχνουμε το μπέικον στο μπολ και ανκατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα σελινόριζας.

Απλώνουμε ελαφρώς με το πίσω μέρος του κουταλιού και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοψηθεί η τηγανίτα.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε την τηγανίτα και την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το επιπλέον λάδι.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη και φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.